Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Archief DDW24

Nature at the Table

Een experimenteel gastronomisch evenement waar eten, design en natuur samenkomen.

Nature at the Table by Studio Daniëlle Ooms — © Daniëlle Ooms

Studio Daniëlle Ooms organiseert een more-than-human diner ervaring om onze relatie met de natuur te verkennen via eten en design. Dagelijks serveren we een plantaardige driegangenlunch, waarbij bezoekers ervaren hoe je met de natuur mee eet en hoe je leeft met de seizoenen.

Experimentele Gastronomie

Tijdens dit evenement wordt een plantaardige driegangenlunch geserveerd, inclusief drankjes. Vanwege de aard van het evenement kunnen we geen rekening houden met dieetwensen.

Samen met maximaal 20 gasten aan één lange tafel stellen we het huidige voedselsysteem en de impact hiervan op het ecosysteem ter discussie.

Hoe functioneert ons huidige voedselsysteem?
Wat is de impact van onze eetgewoonten op het ecosysteem?
Kunnen we met voeding een positieve impact maken als we met de natuur meegaan?

Nature at the Table laat de natuur zien met producten die zij in het seizoen aanbiedt.

Tickets: https://eventix.shop/xctye6r3

Programma

ZATERDAG 18-10

inloop 12.00
start 12.30

ZONDAG 19-10

inloop 12.00
start 12.30

MAANDAG 20-10

inloop 12.00
start 12.30

WOENSDAG 22-10

inloop 12.00
start 12.30

DONDERDAG 23-10

inloop 12.00
start 12.30

VRIJDAG 24-10

inloop 12.00
start 12.30

ZATERDAG 25-10

inloop 12.00
start 12.30

Samen komen aan tafel

Dit experimentele gastronomische evenement is een samenkomst van innovatieve bedrijven, ieder vanuit hun eigen vakgebied.

Het concept, design en de gerechten zijn ontwikkeld door Studio Daniëlle Ooms, met ondersteuning van Jip Ong.

De gerechten worden geserveerd op servies dat is ontworpen en geproduceerd door Fabrikaat. Als ontwerpstudio richt Fabrikaat zich op het gebruik van lokale grond- en restmaterialen. De reststromen van restaurants worden gebruikt voor nieuwe keramische coatings. Zo eet je bijvoorbeeld gerechten gemaakt van glas van lege wijnflessen en groenteafval.

Alle groenten die gedurende de week worden geserveerd, zijn lokaal geteeld door biologische tuinderij Antoniushoeve. Het menu is gebaseerd op seizoensproducten, om te proeven wat de natuur ons te bieden heeft.

De dranken worden geselecteerd door Klosse Wines. Familie Klosse selecteert de beste dranken, geproduceerd door mensen die begrijpen dat ze moeten werken met wat de natuur hen geeft. Dat ze processen kunnen begeleiden, soms sturen, maar nooit moeten afdwingen. Waar vakmanschap, liefde voor het product en zorg voor de natuur samenkomen.

Over Studio Daniëlle Ooms

Een more-than-human designstudio die de relatie tussen mens en natuur onderzoekt. Studio Daniëlle Ooms combineert design met andere media om gesprekken op gang te brengen.

Brioche — © Studio Daniëlle Ooms

Cauliflower and onion — © Studio Daniëlle Ooms

Sprouts — © Studio Daniëlle Ooms

Tuinderij Antoniushoeve — © Studio Daniëlle Ooms