Het project Inclusive Gastronomy richt zich op het verbeteren van de dinerervaring van mensen met voedselallergieĆ«n, zodat zij zonder stress uit eten kunnen gaan ā met als doel een evenwaardige ervaring als niet-allergische gasten.
Co-creatie sessie
Om ideeĆ«n te genereren en vereisten voor een inclusieve eetervaring te identificeren, hebben we een co-creatie sessie georganiseerd. Tien voedseldeskundigen (zoals gasten met voedselallergieĆ«n, een clinicus, een chef-kok, enz.) namen deel aan een workshopdiner. Zij onderzochten mogelijkheden en beperkingen vanuit meerdere perspectieven en vertaalden hun ideeĆ«n naar āmagische elementenā voor veilig dineren in restaurants voor mensen met voedselallergieĆ«n.
Probes
Op basis van deze discussies hebben de deelnemers magische elementen (low-fidelity prototypes) gemaakt. Dit heeft mogelijke richtingen geïdentificeerd en hiermee zullen we probes (speculatieve prototypes) ontwikkelen die laten zien hoe Inclusive Gastronomy mensen met voedselallergieën in de toekomst kan helpen veilig en comfortabel uit eten te gaan.