Zoeken

Sluit zoeken
4TU Design United Dialogues 5: Equal Society

Towards Inclusive Gastronomy: co-creating an allergen-safe restaurant experience

Het project Inclusive Gastronomy richt zich op het verbeteren van de dinerervaring van mensen met voedselallergieĆ«n, zodat zij zonder stress uit eten kunnen gaan – met als doel een evenwaardige ervaring als niet-allergische gasten.

Co-creatie sessie

Om ideeĆ«n te genereren en vereisten voor een inclusieve eetervaring te identificeren, hebben we een co-creatie sessie georganiseerd. Tien voedseldeskundigen (zoals gasten met voedselallergieĆ«n, een clinicus, een chef-kok, enz.) namen deel aan een workshopdiner. Zij onderzochten mogelijkheden en beperkingen vanuit meerdere perspectieven en vertaalden hun ideeĆ«n naar ā€˜magische elementen’ voor veilig dineren in restaurants voor mensen met voedselallergieĆ«n.

Probes

Op basis van deze discussies hebben de deelnemers magische elementen (low-fidelity prototypes) gemaakt. Dit heeft mogelijke richtingen geïdentificeerd en hiermee zullen we probes (speculatieve prototypes) ontwikkelen die laten zien hoe Inclusive Gastronomy mensen met voedselallergieën in de toekomst kan helpen veilig en comfortabel uit eten te gaan.

Play video

Over Jillian de Bie

Jillian is een food technology designer en volgt momenteel een EngD (post-master) aan de TU/e, waar ze werkt aan het project Inclusive Gastronomy. Het project is gefinancierd door Het kennis- en innovatienetwerk van de creatieve industrie ClickNL in samenwerking met Felix Robotics.
Partners

Andere deelnemers

4TU Design United Dialogues 5: Equal Society

Vorige Volgende

Andere deelnemers

4TU Design United Dialogues 5: Equal Society