De collectie “Croûte que Croûte” bestaat uit een stoel (T170), een vaas (T65) en een lamp (T65), volledig gemaakt van brood. Gemaakt van pâte morte en geïnspireerd op traditionele bakkerstechnieken, toont elk handgemaakt object gesculpteerde tarwe-details en brengt zo de kunst van het broodmaken in
handgemaakt broodmeubilair
De collectie “Croûte que Croûte” bestaat uit klassieke meubels volledig gemaakt van brood: een stoel (T170), een vaas (T65) en een lamp (T65). Geïnspireerd door traditionele bakkerijdecoratietechnieken, zijn de objecten gemaakt van pâte morte, een speciaal deeg zonder rijsmiddel dat wordt gebruikt in bakwedstrijden voor het maken van sculpturale broodcreaties.
Deze collectie heruitvindt en brengt de prachtige ambacht van brood bakken in onze huizen. Elk stuk is met de hand gemaakt en toont broodgesculpteerde tarwe-details die organisch uit de objecten zelf groeien, een gedurfde en unieke signatuur die de collectie samenbindt.
Het getal na de naam van elk object (T170, T65, …) verwijst naar het type meel dat in het maakproces is gebruikt; hoe hoger het getal, hoe meer zemelen aanwezig zijn in het tarwe, wat resulteert in een donkerder resultaat.
Elk stuk van de collectie is volledig gemaakt volgens ons speciale broodrecept.
Over Studio CoPain
Ze verkennen de raakvlakken tussen eten, ambacht en storytelling.
Hun multidisciplinaire aanpak omvat food design, catering, setdesign en productdesign.